Дербито между ЦСКА и Левски остава на националния стадион, пише "Меридиан Мач". То ще се проведе в събота от 16:15 часа, най-вече по настояване от полицията.

Шефът на национална спортна база Пламен Манолов категорично отхвърли твърденията, че срещата може да не се проведе на въпросното спортно съоръжение заради ремонтите, които бяха извършени там.

"Не знам откъде се появиха тези неща. Няма да има никакви проблеми. Срещата ще може да се играе. Новата трева е в отлично състояние и вече има 12 сантиметра от корен. Ще пуснем и в действие новата звукова уредба.", заяви той.

Има добра новина и за феновете. Малко над 20 000 души ще може да подкрепят любимците си на трибуните, след като от събота влиза правилото за продажба на 50% от капацитета на стадионите в елита.

"Червените" ще бъдат настанени в Секторите "А" и "Г", а "сините" в "Б" и "В", както гласи споразумението между двата клуба. От ЦСКА няма как да не са доволни, тъй като са домакини и приходите от билети ще отидат изцяло в касата на "Армията".

Запалянковците обаче ще трябва да внимават с изцепките. Срещата в събота ще бъде дебют за новата система от камери, която бе поставена по време на извънредното положение, за да имат възможност органите на реда по-лесно да откриват хулиганите.