Трябва да вкараме гол, за да достигнем финала. Това заяви на днешната си пресконференция старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич преди утрешното домакинство на „червените“ над Ботев Пд. Полуфиналният мач-реванш за Купата на България ще се играе в сряда, 24 юни, от 20:30 часа на стадион „Българска армия“. Първата среща завърши 0:0.

Наставникът започна с коментар за шестимата играчи от школата на армейците, които подписаха по-рано през деня първите си професионални договори с първия тим. Това са вратарят Илия Шаламанов и полевите играчи Йоан Бауренски, Християн Петров, Марк-Емилио Папазов, Даниел Иванов и Мартин Смоленски. „Може да започнем с тази хубава новина, че ЦСКА показа, че отново ще разчита на своите таланти в школата. Всички тези млади футболисти дълго тренират с нас, знаем техните качества – това, което е важно, е да развият както таланта си, както и психологическия аспект. Важно е като клуб да разчитаме на тях и те да усещат нашата подкрепа“.

„Предстои ни голям мач, реванш от полуфиналите за Купата на България – всички футболисти освен Юрич са здрави, на всички мога да разчитам, след тренировката ще определим групата за утрешния мач. Очаква ни труден мач след първия, завършил 0:0. Труден резултат, ще се опитаме да играем интелигентно и организирано. Ние сме тим, който винаги търси своята игра и играе за победа. Фаворити няма, срещата се решава в един мач и равенството не ни устройва в никакъв случай“, започна той.

Сръбският специалист отчете, че намаляването броя на зрители заради заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, а именно по 1000 души максимум на сектор, ще бъде недостатък, като коментира и съперника и неговите силни страни. „Съжалявам за решението за по-малко зрители на трибуните. Аз обаче съм концентриран върху мача, не искам да коментирам решението, но надявам се хората, които ще дойдат на стадиона, да ни подкрепят. Ботев не е само Неделев, притежава играчи като Тонев и други силни офанзивни футболисти. Играхме срещу тях преди седмица, показахме добра игра, не успяхме да спечелим, въпреки създадените положения от нас. Балтанов, който е под въпрос, е много ключов в този отбор, но това са техни проблеми, аз не мога да влияя на тях. Важното е моите играчи да са здрави, Белтраме вече тренира с нас – това е най-важното“.

„Трябва да вкараме гол. С изключение на този аспект, съм доволен от всичко останало – контролирахме играта, създадохме много положения, ограничихме противника, нищо друго няма значение, само това ни трябва, за да прогресираме. Надявам се, че ще продължим в същия дух както и в мача с Левски по отношение отбелязването на голове. На вратата отново ще пази Бусато. Белтраме беше малко болен и имаше съмнения за коронавирус, но след проведените тестове в неделя, настроението в отбора се приповдигна. Вчера направихме анализ и не открихме индивидуални или тактически грешки – имаше такива поради слаба комуникация, особено при втория и третия гол в мача с Левски. След тази пауза не е леко да се издържи на цикъл сряда-събота. Възможно е грешките да са дошли и от умора“. /БГНЕС