Станаха ясни евентуалните противници на родните клубове в Лига Европа. Българските отбори ще започнат от първия предварителен кръг участието си в надпреварата.

Възможно е и трите наши клуба да бъдат поставени на старта на турнира, но това зависи от крайното класиране на всяко първенство. Както е известно, заради "замразяването" на сезона пътят към групите на Лига Европа ще се състои само от един мач на кръг.

Ако ЦСКА се класира за втория по сила турнира на Стария континент, то на 97% ще е сред поставените в първия предварителен кръг. Ако Левски се класира за надпреварата, ще бъде поставен на 50%.

Останалите родни клубове ще играят с коефициента на България, който е 3.475. Той не гарантира, че те ще са сред поставените отбори.

Ето и коефициентите на българските клубове:
ЦСКА - 4.000
Левски - 3.500
Локомотив Пловдив, Славия, Берое, Черно море, Ботев Пловдив, Арда, Етър и Царско село - 3.475.

 

Ето и евентуалните съперници на българските отбори:

Поставени: АПОЕЛ Никозия (Кипър), Партизан (Сърбия), Розенборг (Норвегия) Аполон Лимасол (Кипър), Фехервар (Унгария)

Непоставени: Хибърниънс (Малта), Левадия Талин (Естония), Железничар Сараево (Босна), ТреПене (Сан Марино), Петрокуб (Молдова), Сабуртало (Грузия), Юнион Титус (Люксебург), Диферданж (Люксембург), Кауно Жалгирис (Литва), РФС Рига (Латвия), Валмиерас (Латвия), Ренова (Македония), Силекс Кратово (Македония), Борац (Босна), Свантул (Молдова), Бохемианс (Ейре), Дери Сити (Ейре), Интер Турку (Финландия), Илвес Тампере (Финландия), Хонка (Финландия), Брейдаблик (Исландия), Бала Таун (Уелс), Динамо Батуми (Грузия), Локомотиви Тбилиси (Грузия), Сиренс (Малта), Викингур (Исландия)