Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за 1/2-финалните реванши за Купата на България. Левски ще години чудото срещу Локомотив Пловдив на "Герена". "Сините" загубиха първия мач с 0:2 и сега имат много тежка задача. При Георги Тодоров обаче отборът вкара 6 гола в 2 срещи, което дава леки поводи за оптимизъм. Освен това 26-кратният шампион на България спечели 3 от последните си 4 домакинства на "смърфовете". Едното беше с резултат 5:0 и сега столичани се надяват да го повторят. През лятото Левски беше изпаднал в идентична ситуация за Лига Европа срещу АЕК Ларнака. След 0:3 в Кипър, "сините" се хвърлиха в атака на реванша, но допуснаха загуба с 0:4.

Другата двойка противопоставя ЦСКА и Ботев Пловдив. Първият мач завърши 0:0 и сега "червените" са фаворити за класиране на финал. Миналия сезон обаче "канарчетата" измъкнаха геройско 3:3 на "Българска армия" и след 3:2 в първата среща, се класираха за решаващия мач, където паднаха от Локо Пловдив. Ремито в Борисовата градина дойде в самия край, когато гостите бяха и двама души по-малко на терена. Сега Ботев едва ли ще откаже ново голово равенство. Проблемът за "жълто-черните" е, че паднаха в последните си четири гостувания тук, като изключим споменатото 3:3. Преди това отборът беше в серия от три последователни хиксове като гост на ЦСКА, но последният им успех на този стадион е от миналия век.

Висшата лига в Англия продължава с пълна сила. Ливърпул продължава да чака първа титла от 1990 година насам и тя може да стане факт още този кръг. Това ще стане при условие, че на "Анфийлд" бъде победен Кристъл Палас, а Бърнли поднесе изненадата на "Етихад" и надделее над Манчестър Сити. Иначе без подобни сметки мърсисайдци се нуждаят от 5 точки до края на сезона, за да станат шампиони и официално. И това едва ли подлежи на съмнение.

В Испания битката за титлата продължава с пълна сила. Реал Мадрид и Барселона делят върха с равен брой точки, но "Кралете" са лидери заради по-добри показатели в директните двубои – 0:0 и 2:0. Сега за "белите" предстои домакинство на Майорка, който изгуби последните си четири визити в столицата, а после има гостуване на Еспаньол, който е последен в класирането. Барса пък играе с Атлетик Билбао у дома, като баските не загубиха последните си четири мача срещу каталунците във всички турнири: две победи и две равенства. А последната среща помежду им на "Камп Ноу" завърши 1:1. После Барселона има визита на Селта, където не е печелил в пет поредни мача: три загуби и две ремита.

Серия "А" вече се завръща в пълния си вид. Още тази вечер Милан и Ювентус гостуват съответно на Лече и Болоня, но големите мачове в калчото са в края на седмицата. "Росонерите" приемат Рома на "Сан Сиро". Интересното е, че "вълците" бяха в серия от три поредни победи на този стадион, но през миналия сезон 7-кратният първенец на Европа прекъсна негативната серия след 2:1. Претендентът за Скудетото Интер пък има коварно гостуване на Парма. По-рано през сезона двата отбора направиха зрелищно 2:2 на "Джузепе Меаца" и сега "нерадзурите" ще търсят реванш.

Програмата за седмицата:

Купа на България, 1/2-финали, реванши

Вторник от 20.30 часа:
Левски – Локомотив Пловдив (0:2 в първия ма)

Сряда от 20.30 часа:
ЦСКА – Ботев Пловдив (0:0 в първия мач)

efbet Лига, първа шестица, 28-ми кръг

Събота от 18.45 часа:
Славия – ЦСКА

От 21.00 часа:
Берое – Левски
Лудогорец – Локомотив Пловдив

Втора осмица, група "А":

Петък от 18.45 часа:
Черно море – Етър

От 21.00 часа:
Витоша – Царско село

Група "Б":

Събота от 21.00 часа:
Арда – Ботев Пловдив 

Понеделник от 18.45 часа:
Дунав – Ботев Враца

Англия, Висша лига, 30-ви кръг

Днес от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Бърнли

Англия, Висша лига, 31-ви кръг

Утре от 22.15 часа:
Тотнъм – Уест Хям

Сряда от 20.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Шефийлд Юнайтед

От 22.15 часа:
Ливърпул – Кристъл Палас

Четвъртък от 20.00 часа:
Саутхемптън – Арсенал

От 22.15 часа:
Челси – Манчестър Сити

Англия, ФА Къп, 1/4-финали

Събота от 19.30 часа:
Норич – Манчестър Юн

Неделя от 15.00 часа:
Шефийлд Юн – Арсенал

От 18.00 часа:
Лестър – Челси

От 20.30 часа:
Нюкасъл – Манчестър Сити

Испания, Ла Лига, 31-ви кръг

Утре от 20.30 часа:
Леванте – Реал Мадрид

От 23.00 часа:
Барселона – Атлетик Билбао

Сряда от 23.00 часа:
Реал Мадрид – Майорка

Испания, Ла Лига, 32-ри кръг

Неделя от 18.00 часа:
Селта – Барселона

От 23.00 часа:
Атлетико Мадрид – Селта 

Понеделник от 23.00 часа:
Еспаньол – Реал Мадрид

Италия, Серия "А", 27-ми кръг

Днес от 20.30 часа:
Лече – Милан

От 22.45 часа:
Болоня – Ювентус

Сряда от 20.30 часа:
Интер – Сасуоло

От 22.45 часа:
Рома – Сампдория
Аталанта – Лацио

Италия, Серия "А", 28-ми кръг

Петък от 22.45 часа:
Ювентус – Лече

Събота от 22.45 часа:
Лацио – Фиорентина

Неделя от 18.15 часа:
Милан – Рома

От 22.45 часа:
Парма – Интер

Германия, Бундеслига, 34-ти, последен кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Хофенхайм
Волфсбург – Байерн Мюнхен