Фенове на ЦСКА са на мнение, че дузпата на Али Соу на финала за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, е трябвало да бъде пребита.

Именно пропускът на гамбиеца се оказа решаващ и "черно-белите" спечелиха турнира за втора поредна година. При спасяването си обаче Илко Пиргов е бил и с двата крака пред голлинията. Запалянковците прилагат и снимка (б.р. - виж долу) за доказателство, че правилата са нарушени.

Те гласят ясно, че вратарят трябва да е стъпил поне с единия крак на голлинията при изпълнението на дузпата, но това не беше забелязано от главния съдия Георги Кабаков и неговите помощници. Феновете на "червените" дават за пример и дербито от Испания Барселона - Атлетико Мадрид (2:2), където "дюшекчиите" пребиха наказателния си удар за неспазване на споменатото правило. 

Ето какво пишат феновете на ЦСКА:

"Не се оправдаваме, не защитаваме, а само информираме. По новия правилник тази дузпа трябва да се пребие. Двата крака на Илко Пиргов са пред голлинията преди Али Соу да е докоснал топката. Една вметка, на 30.06, преди два дни, в Испания се игра възлов мач за титлата - между Барса и Атлетико. Точно такава дузпа за Атлетико бе пребита, причината е същата. По този начин и след развоя в двубоя, Барселона са на път да изгубят титлата. И сега идват разликите. На техните съдии им стиска да отсъждат истината, а на нашите не. Благодарим!".