Националът Марселиньо се е предложил на Локомотив Пловдив. Човек, близък до футболиста, се е свързал с хо­ра от управата на черно-белите, за да опипа почвата за евентуален трансфер на бра­зилеца на "Лаута".

Както е известно, догово­рът на Марселиньо с Лудогорец изтича. Преди дни стана ясно, че двете страни не са се разбрали за условията по новия контракт. Така след края на кампанията родният национал става свободен агент.

Идеята е била атакува­щият халф да помогне на Локо Пд в евротурнирите. Смърфовете са амбицирани тази година да достигнат до плейофите. Както е извест­но, заради пандемията от коронавирус УЕФА реши квали­фикациите за ЛЕ да са в един мач. А Марсо има сериозен опит в Европа с екипа на разградчани.

Интерес към него има и от ЦСКА. Пред свои близки ата­куващият халф е споделил, че нямал нищо против да продължи кариерата си в Бъл­гария. Наскоро той е отказал предложение от клуба от родния му град с мотива, че не мисли още да се завръща в Бразилия. На 24 август Марсе­линьо ще навърши 36 години. Желанието му е да играе в ба­ражите за европейското първенство и ако продължи ка­риерата си у нас, ще може да бъде следен от селекционера Георги Дерменджиев. Вчера пред "Тема Спорт" спортният директор на Локо Геор­ги Иванов-Гонзо обаче отрече клубът да има интерес към бразилския плеймейкър.

В следващите дни ще има яснота и около бъдещето на Милош Петрович и Йосип Томашевич. Както е известно, техните договори са до 17 юли, но засега индикациите са, че ще бъдат удължени, как­то и този на Умарбаев.

Очаква се Локо да привлече максимум 4 попълнения през лятото, с които да засили конкуренцията на определени постове. Възможна е и раздя­ла с двама или трима от сегашния състав.