ЦСКА официално представи новия си треньор Стамен Белчев. Той се завръща на "Българска армия", а за това Gol.bg съобщи пръв още в средата на месец април

Специалистът за последно води Арда Кърджали и бе наставник на "червените" между 2016 и 2018. На поста той замени на поста Милош Крушчич, който се раздели с "армейците" след загубения финал за Купата на България от Локомотив Пд с дузпи.

На прескофнеренцията Белчев заяви, че знае с какво се захваща, коментира и кадровите проблеми преди повторния му дебют. Той ще е в дербито срещу Лудогорец, което ще се играе в неделя. С наказания са Валентин Антов, Кристиан Малинов и Рубен Пинто. Под въпрос за Евандро и Рафаел Енрике.

„Емоциите са големи в момента. Да, моментът е труден, но пък винаги е бил такъв. Преди мача с Лудогорец първото нещо е да възстановим футболситите физически и психически от мача, който загубихме. Знам какво ме очаква, така че няма нужда от много приказки, а от работа. Мисля, че наследявам добро състав, с добри футболисти. Искам да изглеждат по-добре и по-уверени на терена. Ще искам от футболистите да бъдат по-уверени, по-спокойни при владението на топката, и да бъдем агресивни, когато я загубим, да бъдем по-компактни“, започна той.

Белчев заяви, че ще разговаря с Али Соу, който пропусна дузпа във финала с Локомотив, като допълни, че само добрите резултат оставят един треньор на работа. „Тогава, когато се говореше, че ще идвам в ЦСКА, имах договор с Арда, сега приех по простата причина, че съм свободен, а по отношение на условията – те бяха последното нещо, което сме обсъждали. Със сигурност ще има промени в треньорския щаб, но нека изчакаме още няколко дни. Относно Али Соу, той е един страхотен футболист, тепърва ще разговарям с него, за да може да покаже истинските си качества, малко му трябва, за да бъде на топ ниво. Имаме привлечени трима футболисти, със сигурност следим и други играчи, но дали ще има нови футболисти на „Армията“ зависи от много неща, за това се работи постоянно, ЦСКА не прави изключение. Различно е от първия път, временно, постоянно, само резултатите могат да държат един треньор и обратното“.

„Работил съм със същите хора, мисля, че всеки един от тях си знае работата, всеки един от тях е заслужил да работи в ЦСКА. На мен ми се иска отборът да изглежда по-добре, но за краткото време с което разполагам мисля, че не са нужни радикални промени, за да не объркаме футболистите. Ще има промени, но те ще станат постепенно и във времето. За десет дни имаме 3 мача да изиграем, нямаме нужда от много промени. Сигурен съм, че отборът ще спечели квота за Европа и ще играе там, където му е мястото. През бараж или с мястото си в редовния сезон, без значение. Конкретната задача на ЦСКА е първото място, най-важното е да си осигурим участие в Европа. Мисля, че ако се класираме за Европа, най-вероятно ще има лагер. Една седмица да сме заедно, по-добре да опозная футболистите, с които не съм работил“, продължи той, изразявайки увереност относно класирането на армейците за Европа догодина.

„Както знаете, българите са скъпи за ЦСКА, стига да намерим добри футболисти от български произход, никога няма да се откажем от тях. Няма как да няма напрежение след такава драматична загуба във финал, но този мач е история и трябва да се насочим към следващия. Наказаните са Антов, Пинто и Малинов, контузен е Енрике, но той вероятно ще бъде възстановен. Мисля, че ЦСКА има много добър потенциал и футболисти, сигурен съм, че тимът ще изглежда много по-добре догодина с новите попълнения, но нека се концентрираме върху предстоящия мач. Ще направя всичко възможно, за да се случи това нещо, надявам се и футболистите да възприемат моите идеи не само за мача, който ни предстои, но и занапред. Мисля, че Милош е един много добър млад треньор, не сме говорили за играчите, но останалите от щаба ще ме въведат в обстановката“, завърши Белчев.