ЦСКА отново може ga има проблеми с многото квоти извън ЕС. На този етап клубът привле­че официално 3-ма играчи - брани­теля Юрген Матей и халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре. Всеки от тях има европейско граждан­ство - защитникът е нидерландец, а двамата полузащитници са с френски паспорти.

Неотдавна пък ръководство­то на Ланс обяви на среща с фенове на тима, че крилото Жул Кейта ще бъде преотстъпен в ЦСКА. 21-годишният играч обаче притежава само гвинейско граж­данство. Това означава, че ако се присъедини към армейците, той ще заема квота извън ЕС и ще стане 4-ят такъв играч в тима.

С идентичен статут в мо­мента са бразилците Жеферсон и Евандро и гамбиецът Coy. А максимално допустимата брой­ка играчи извън ЕС в групата е 3. Така, ако Кейта бъде привлечен и не се стигне до раздяла с някой от другите, в ЦСКА пак ще тряб­ват да "жертват" поне по един състезател на мач, който да не влиза сред 18-те.

Армейците са свързвани и с ле­вия бек на Генк - Нето Борхес. Той има само бразилски паспорт и също би заемал квота извън ЕС.