Отборът на ЦСКА със сигурност ще бъде поставен в първия предварителен кръг на Лига Европа.

"Червените" са с коефициент 4.000, което е напълно достатъчно да са поставени в първата си среща в Европа. Вече са известни 36 от общо 47 евентуални съперници на „армейците“, пише "Монитор".

Това са „Левадия“ и „Пайде“ (Естония), „Хибърниънс“ (Малта), „Жилина“ и „Дунайска Стреда“ (Словакия), “Железничар“ и „Борац“ (Босна и Херцеговина), „Академия Пушкаш“ (Унгария), „ТреПене“ (Сан Марино), „Рунавик“ и „Торсхавн“ (Фарьорски острови), “Сабуртало“, “Динамо” и „Локомотиви“ (Грузия), „Шкупи“, „Ренова“ и „Силекс“ (Северна Македония), „Петрокуб“, „Свантул“ и „Динамо“ (Молдова), „Юнион Титус“ и „Диферданж“ (Люксембург), „Кауно Жалгирис“ (Литва), „Рига“ и „Валмиерас“ (Латвия), „Ноа“ и „Ширак“ (Армения), „Бохемианс“ и „Дери Сити“ (Ейре), „Интер“, „Илвес“ и „Хонка“ (Финландия), „Брейдаблик“и „Викингур“ (Исландия), „Бала Таун“ (Уелс) и Сиренс (Малта).

За съжаление третият и четвъртият участник в Европейските клубни турнири от страна на България няма да бъдат сред поставените отбори.

„Локомотив“ (Пловдив) и един от “Славия“ и “Ботев“ (Пловдив) имат еднакъв коефициент 3.475. Това на практика е държавният коефициент, тъй като ставките и на трите тима са по-малки.

Към момента има 6 места, в които българските отбори могат да се вмъкнат. За това се чака края на сезона в Румъния, Полша, Словакия, Словения, Албания и Черна гора.

В шестте първенства има отбори, които са с по-висок коефициент от българските представители и се чака само крайното класиране и финалите за съответните купи, за да се определят участниците. Към този момент реално би трябвало да се случи чудо, за да може българските тимове да се вредят сред поставените.

Жребият за първия квалификационен кръг ще се тегли на 10 август. Мачовете пък са насрочени за 27 август.