ЦСКА най-после представи Жул Кейта, за чийто трансфер се знаеше от преди месец, но трябваше да се намери точната формула за привличането му, а и самият футболист бе под карантина в родната си Гвинея. 

Крилото ще играе под наем на „Армията“ през следващия сезон, като в договора му фигурира и опцията да бъде откупен от „червените“. Случаят му много прилича на този на Жоржиньо, който преди 2 години дойде в ЦСКА под наем от Сент Етиен. 

Последният направи интересни неща на „Армията“, но това му осигури трансфер в… Лудогорец. А „червените“ се надяват Кейта поне да влезе в обувките на Жоржиньо, пише "Меридиан мач". 

Всъщност двамата си приличат много, не само заради факта, че идват от Франция, но и заради бързината и малките габарити (високи са по 168 см). 

Баба Неймар, както е прякорът на Кейта заради обсесията му да прилича на бразилската суперзвезда, безспорно е интересен футболист, но засега не е разкрил потенциала си. 

Той пристига на 17 години във Франция, започва в Бастия, а след това прави няколко стъпки с Дижон в Лига 1, преди да премине в Ланс през миналото лято. Във Франция го определят като бърз и отбелязват умението му да пробива на скорост и по двете крила. 

Той умее да води топката по впечатляващ начин. В същото време обаче е изключително непостоянен, а феновете на Ланс го определят и като несръчен и абсолютно ялов пред противниковата врата. В България той ще получи нов шанс да вдигне нивото си и да продължи да мечтае за мимолетни сравнения с Неймар.