ЦСКА ще има 4 промени в стартовия си състав за първия кръг този сезон спрямо последния мач от предишния шампионат. Най-големите промени ще са в центъра на защитата и в средата на терена, където отборът ще е с напълно различно лице.

От стартовите 11 срещу Берое (5:0) ще излязат 4-ма играчи - двойката бранители в сърцето на ариергарда Гълъбов и Занев, халфът Малинов и крилото Евандро, който беше продаден на унгарския Фехервар.

В онази среща Антов действаше като дефанзивен полузащитник, като вкара и дебютния си гол за ЦСКА. В петък срещу дебютантиве в елита от ЦСКА 1948 обаче Антов ще започне на номиналната си позиция като централен бранител. До него няма да е Занев, а нидерландецът Юрген Матей, като двамата с младока действаха заедно като титуляри във всяка от трите летни контроли. 

В средата на терена пък ще стартират французите Амос Юга и Юнус Санкаре. И те също бяха сред 11-те във всяка проверка. Двамата имат нужда да наваксат още като кондиция, но на "Армията" са доволни от представянето им дотук. Гласеният за продажба Малинов пък ще остане резерва. В ЦСКА изчакват най-изгодната оферта за полузащитника, но по всичко изглежда, че той напуска, предвид че не започваше в контролите. 

Другата промяна ще е по фланговете в атака. Срещу Берое отдясно стартира Кери, а отляво Евандро. След продажбата на бразилеца обаче титуляр по крилото вече ще е Енрике.

Той се представи силно и в трите летни контроли, като вкара веднъж на Пирин и два пъти на Литекс, а срещу Монтана организира няколко добри атаки. Кери пропусна спаринга в петък заради лека травма, но по информация на "Тема Спорт" от днес ще тренира наравно с отбора и ще е на линия за първия кръг. 

Новото попълнение Жул Кейта засега не е в оптимална кондиция и ще се включва от пейката. Той бе използван в контролите с Литекс и Монтана по левия фланг. Зад нападателя ще стартира Тиаго, а на върха на атаката както обикновено ще е Соу.