Делото „Сивард Спрокел срещу ЦСКА" ще бъде гле­дано от Арбитраж­ния съд в Лозана на 25 август, показа проверка на „Мери­диан Мач".

Холан­дският защитник бе за кратко на „Армията" през сезон 2012/13, но той успя да осъди клуба във ФИФА да му плати сумата от 167 000 евро като финансово обезщетение за за­платите, които му дължи фалиралият ЦСКА от онзи период. Адвокатите на хо­ландеца държат ЦСКА да бъде при­знат за наследник на фалиралото дружество, тъй като използва името, цветовете, стадиона и претен­дира за всички от­личия на изчезналия клуб. Защитата на ЦСКА се базира на тезата, че клубът е наследник на Литекс.

Ако Арбитражният съд потвърди реше­нието на ФИФА, то това ще даде ход на още ред финансови искове на бивши иг­рачи на ЦСКА, които ще търсят парите си от сегашния клуб, който играе на „Ар­мията". Сред тези футболисти са люби­мецът на Сектор Г Жуниор Мораеш, Тасио, Марсиньо, Жереми Родригес, Илиас Кириакидис, Сержиньо, Антонио Нилсон, Александър Пакурар, Орелиен Жоаким, Жуан Фелипе, Якуб Дивиш, Кристиан Супусепа, Сендриньо Мисиджан и други. Всички са но­сили червената фланелка между 2011 и 2014 година. Техни искове могат да из­мъкнат колосални суми от касата на ЦСКА.