Феновете на ЦСКА написаха открито писмо относно забраната за посещение на футболни мачове.

То е адресирано до премира Бойко Борисов, Министерство на младежта и спорта, ПФЛ, БФС и РЗИ София.

В него запалянковците заявяват, че ако не бъдат допуснати на трибуните, ще се събират на други места, за да подкрепят любимия си отбор.

Основният им довод е, че нощните заведения са отворени, а рискът там от заразяване с коронавирус е много по-голям, отколкото на стадиона.

Сезонът у нас започва в петък с исторически мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА.

Писмото без редакторска намеса:

ДО

Министър-председателя на Република България

Министерство на младежта и спорта

ПФЛ

БФС

РЗИ София

Дами и Господа,

Ето че наближава и началото на новия сезон, а старите казуси от края на предишния все още са пред нас. Със заповед на МЗ публиката по стадионите у нас е забранена поне до края на този месец. Бихме приели това ако политиката на отговорните фактори спрямо коронавируса и риска от разпространението му през последните месеци бе ясна и последователна. И ако се мереше с еднакъв аршин за всички ни.

Не можем да не отбележим отново работещите нощни клубове и заведения, където на доста по-тесни пространства от футболните стадиони хора се струпват и категорично не спазват необходимите здравни предписания. Не можем и да не споменем вече почти едномесечните протести, където хиляди хора се събират на ограничени пространства, този път на открито. Какви по-безопасни условия за здравето на човек предлагат гореизброените примери от една футболна среща и няколко хиляди души в три сектора на открито?

За да не оставаме с впечатлението, че мотивите за липсата на хора по трибуните е съвсем друга, призоваваме властимащите да вземат правилното решение и тази безсмислица да бъде коригирана още преди старта на първенството в петък. В противен случай ще ни се наложи да потърсим алтернативно място, от което да наблюдаваме нашите мачове, което може и да не се хареса на всички ви.