Доскорошният капитан на националния отбор Ивелин Попов даде обширно интервю за matchtv.ru. В него носещият лентата в Ростов футболист говори и за изживяванията си около коронавируса, който прекара.

“Белите ми дробове бяха абсолютно чисти. Не ми бяха противопоказни дори тренировките у дома. Чувствах се отлично. Наистина на 9-ия ден обонянието ми изчезна за известно време", започна Попето, цитиран от "24 часа".

"Например пия кафе, усещам вкуса му, но все едно няма аромат. Странно усещане. Не беше страшно. Но няколко пъти изпадах в депресия. Решавах, че може би действително нещо не е наред с мен, а аз просто не го разбирам. А и точно при такова настроение обонянието ми изчезна. Лоша история."

Той разказва и за неприятна последица от коронавируса за жена му и двете им деца. Техните проби бяха отрицателни. 

“Те веднага се преместиха в друг апартамент. В града обаче всички говореха за заразени футболисти на Ростов. В резултат на това 3-4 дни към жена ми и децата ни се отнасяха като към прокажени. Казвали са им: “Вашият мъж и баща е болен Не може да се возите с нас в асансьора. Вървете по стълбите”, разказва Ивелин. На съпругата му забранили и да ходи да тренира във фитнеса.

“Трябва да отбележа, че имаше и хора, които се отнасяха с разбиране и се опитваха да ни помогнат”, добавя Попов. В спортен аспект той обяви, че иска с Ростов да бъде в Топ 3 на руското първенство догодина.