Босненските Железничар Сараево и Борац Баня Лука се уплашиха от ЦСКА преди жребия за Лига Европа. Те са сред непоставените тимове в първия квалификационен кръг на надпреварата, докато армейците са в урната на фаворитите. "Железничар и Борац могат да изтеглят съперник от Скандинавия до Казахстан. Жребият ще бъде доста опасен, а сред най-нежеланите съперници са българският ЦСКА, шведският Хамарби, шотландският Абърдийн, швейцарският Сервет, полският Лех и словенският Олимпия", пишат местните медии, цитирани от "Тема спорт".

Жребият за първия квалификационен кръг на Лига Европа е в понеделник, 10 август. В него ще участват общо 94 тима, които ще оформят 47 двойки. Часове преди старта на церемонията от УЕФА ще направят разбивки - ще има 7 групи от по 10 отбора и 2 по 12 (във всяка от тях половината са поставени, а другата половина са непоставени). На жребия няма да бъдат теглени имена на отбори, а просто на позиции (например може да бъде изтеглено 7 и 4, което означава, че седмият отбор от всяка група ще мери сили с 4-тия от други).

Победителят в квалификациите до груповата фаза ще се излъчва в един мач, като домакини ще бъдат първите изтеглени отбори. Двубоите от 1 -вия кръг са на 27 август. Жребият за 2-рия е на 31 август, а срещите от него са съответно на 17 септември. ЦСКА е поставен в първия кръг, но не и във втория.