ЦСКА 1948 - ЦСКА София, двубой от първия кръг на родната efbetЛига, стадион "Васил Левски", начало: 20:00 часа.

Вероятен състав на ЦСКА 1948: Димитър Тодоров, Димитър Савов, Симеон Петров, Михаил Минков, Александър Георгиев, Ивайло Климентов, Серкан Юсеин, Денислав Александров, Васил Шопов, Александър Бастунов, Мартин Камбуров

Вероятен състав на ЦСКА София: Густаво Бусато, Иван Турицов, Валентин Антов, Брадли Мазику, Юрген Матей, Амос Юга, Тиаго Родригес, Тонислав Йорданов, Юнус Санкаре, Рафаел Енрике, Али Соу

Прогноза на Gol.bg:

Новият сезон ще бъде открит с вероятно най-очаквания и пораждащ коментари двубой. Добре знаем историята на двата клуба. През сезона днешните домакини ще посрещат своите опоненти на "Васил Левски".

1948 ще изиграе своя дебютен сезон в елита на България, след като завърши на първа позиция в нашата Втора Лига. "Червените" спечелиха 18 от своите 21 мача преди първенството да бъде прекратено. 

Интересно бе, че Септември завърши на само три точки пасив и то с мач по-малко. В крайна сметка септемврийци загубиха баража с Царско село и отново ще се състезават във второто ниво на българския футбол.

ЦСКА пък завърши на второто място в миналия сезон на efbet Лига. През настоящата кампания воденият от Стамен Белчев отбор ще се стреми към титлата, като за целта бяха привлечени доста нови попълнения, които са с солидни визитки. 

Юрген Матей, Юнус Санкаре и Амос Юга са сред новите играчи в тима от “Българска армия”. Те със сигурност ще бъдат пуснати в битката на старта на сезона, тъй като се очаква да бъдат ключови футболисти за отбора.

ЦСКА загуби единствената си контрола преди старта на сезона – 2:3 от Монтана, но този резултат надали е показателен за качеството на "армейците". ЦСКА е по-класния състав, тъй като направи сериозна селекция и има амбиции да свали Лудогорец от върха през тази кампания.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев има малко дилеми преди първия мач за сезона. Той все още не е сигурен на кой футболист да заложи в центъра на отбраната. Според мнозина специалисти доскорошният капитан Петър Занев ще седне на пейката през този сезон и ще бъде алтернатива на новото попълнение Юрген Матей.

В лагера на ЦСКА 1948 няма проблеми преди двубоя. Капитанът на тима Андон Гущеров бе под въпрос, заради травма, но два дни преди мача стана ясно, че той ще може да вземе участие. Гущеров е преминал ядрено-магнитен резонанс, който е показал, че контузията му не е толкова сериозна и че треньорът Красимир Балъков ще може да разчита на него, ако прецени.

Прогноза: ЦСКА 1948 - ЦСКА София 1:2