Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов-Паро похвали "армейците" за привличането на крилото Георги Йомов. На­вършващият утре 75 години специалист призова именно към побългаряване на селекцията на "Армията". Паро говори пред "Тема:Спорт".

"Доволен съм, че Йо­мов бе взет в ЦСКА. Дано малко повече българи да влязат в ти­ма. Онзи ден, като гледах мача с Ботев, трима имаше само. Не е нормално това! Това не е са­мо в ЦСКА, а и в Левски и в Лудогорец. Сините сега по неволя, понеже се подиграваха на ЦСКА, щат, не щат, ще взимат бълга­ри. Но трябва нещо да се въве­де, някаква марка. Не може осем-девет души на терена да са чужденци, не сме Англия", сподели Паро.

Той коментира и старта на червените в първенството. "Първият мач на ЦСКА беше много слаб, вторият - малко живнаха. Непрекъснато има теку­чество в отбора, видяхте и треньорите се сменят, което влияе върху резултатите. Тряб­ва да се стабилизират нещата. Има момчета с качества, кои­то могат повече. Няма кой да затрудни Лудогорец освен ЦСКА".

"Могат по-добре да се представят, но нека влизат на 100% във всеки двубой. Онзи ден на "Армията" само ги изчакваха. Почваш преса от началото, създаваш положения и си решаваш мача - така беше поне едно вре­ме и така приляга на ЦСКА. За първия кръг могат да съжаля­ват, че не победиха. Ботев не ми харесаха изобщо", допълни Никодимов.

Според него с Али Coy трябва да се работи индивидуално, за да се увеличи ефективността му пред гола. "Не знам, психиче­ски ли му тежи нещо, но има ка­чества - добра физика, бързина, отскок, всичко за един централен нападател. Пъргав е, с гръб към вратата играе силно към вратата играе силно - мо­же много повече да се изстиска от него", смята Паро Никоди­мов.

"При мен навремето имаше големи футболисти в предни позиции - и Младенов, и Джевизов, и Йончев... Всяка седмица имахме индивидуални трени­ровки с тях. Треньорът не бива да си пести от времето, ако трябва и 24 часа ще работи. Докато не стане пак да сме шампиони, да отидеш 3-4 кръга напред в евротурнирите. Това е целта - с молитви и приказки няма да стане, трябва работа", завърши Паро.