ЦСКА обърна с 2:1 Сиренс на стадион "Българска армия" и продължава напред в Лига Европа.

"Армейците" изиграха посредствен мач и бяха на крачка от отпадане, но в крайна сметка стигнаха до победата и са в следващия кръг на надпреварата.

Гостите от Малта успяха да дръпнат в резултата в 69-ата минута, когато точен бе Да Силва, но ЦСКА стигна до пълен обрат с голове на Ахмед Ахмедов (75) и Али Соу (91).


Първото полувреме започна с изненадваща атака на гостите, които още в началните минути пропуснаха да се възползват от грешка в отбраната ни и да отбележат първо историческо за тях попадение в евротурнирите, след като техен играч остана сам срещу Бусато, но стражът на армейците показа великолепен рефлекс изби топката в корнер.

Няколко минути по-късно малтийците записаха и греда на сметката си след неразбирателство в отбраната ни. Постепенно ЦСКА натика отбора на Сиренс в тяхното поле и оказаа сериозен натиск, но с пропуски се отличиха Али Соу и Енрике Рафаел. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Второто полувреме започна отново с грешка в защитата ни и още при първата атака гостите получиха спорна дузпа  за нарушение на Юрген Матей срещу противников играч. Зад топката застана Максуел да Силва, но Густаво Бусато успя да спаси удара му и запази вратата си суха.

Последва мощен натиск на червените, като в 58-ата минута Али Соу бе изведен отлично от Тиаго Родригез, но стреля над вратата. Десет минути по-късно, при една от редките си контраатаки малтийците все пак успяха да излязат напред в резултата с попадение на футболиста, които пропусна от бялата точка Максуел да Силва.

От този момент до края на мача ЦСКА оказа тотален натиск и в 75-ата минута логичното се случи, когато влезлите след почивката Санкаре и Ахмедов комбинираха прекрасно и последният завърши атаката с красиво попадение от воле.

Равенството се запази до 90-ата минута, когато Георги Йомов навърза двама противникови играчи и подаде към Али Соу, който се освободи от защитата и хладнокръвно преодоля стража на гостите, оформяйки крайното 2:1.

Следващия мач на ЦСКА е на 30 август (неделя), когато на стадион "Българска армия" гостува тима на Славия, в мач от четвъртия кръг на Първа лига.

ЦСКА - Сиренс 2:1

Голмайстори:

0:1 Да Силва 69
1:1 Ахмед Ахмедов 75
2:1 Али Соу 91

ЦСКА: 1. Бусато, 28. Гълъбов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 20. Тиаго, 21. Юга (71-Ахмедов), 7. Енрике, 10. Белтраме (65-Санкаре), 8. Кери (57-Йомов), 22. Соу

Сиренс: 24. Касар, 90. Ромеу (30-Уокър), 8. Дос Антос, 19. Борг, 99. Еспиндола, 23. Агиус (82-Грег), 21. Сциклуна, 7. Оливейра (78-Мифсуд), 10. Да Силва, 28. Бустос, 11. Доморо