ЦСКА може скоро да финализира привличането на бразилското дясно крило Велисол от местния Коритиба. За да го имат в състава си, армейците са склонни да включат в сделката и левия бек Жеферсон, който в момента се възстановява от травма. "Тема Спорт" разбра, че трансферът се движи от мениджърската агенция, която се грижи за защитника на червените. ЦСКА дава 100 000 евро и Жеферсон за Велисол. Другата оферта на червените, която не включва бранителя като разменна монета е 200 хиляди евро. В момента от Коритиба обмислят предложените им варианти. 

Велисол Сантос де Оливейра е роден на 16 февруари 1998 година, висок е 183 см и тежи 74 килограма. Той вече има 3 мача на сметката си в Серия А този сезон, като в тях не е успял да се разпише. В щатското първенство Паранаензе 1 е участвал в 10 срещи, в които е вкарал веднъж. През миналата кампания Велисол помага на тима си да спечели промоция в елита, като е на терена в 10 двубоя, както и още 6 в щатския шампионат, в които е точен веднъж. През 2019 година играе и за Рио Бранко. Велисол е използван основно на десния фланг за атаката, но може да играе и като централен нападател. Той има договор с Коритиба до следващото лято. 

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев разполага с доста опции за крилата. Малко след старта на сезона бе взет Георги Йомов от Славия, а преди месец и половина бе уреден Жул Кейта, който е под наем до края на кампанията от Ланс. В контракта между двата клуба има клауза за преотстъпването му. В тима са и Енрике Рафаел и Греъм Кери. Последният може да бъде продаден. Към него има интерес от английски и шотландски тимове.