Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев получи добри новини през уикенда. Той ще може да използва халфа Тиаго Родригес за гостуването на Черно море. Двубоят на "Тича" е в събота, 12 септември, от 18:45 часа. Армейците влизат в петия кръг на елита като лидери в класирането, пише "Тема:Спорт".

Португалецът е много ва­жен играч за Белчев. Той се кон­тузи по време на домакинство­то на малтийския Сиренс (2:1) от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Заради проблемите в коляното Тиаго бе изпратен да се лекува в ро­дината си. Там той ползва ре­хабилитатор и личен кондиционен треньор. Явно работа­та с тях е дала положителен резултат.

Отсъствието му срещу Славия (1:0) си пролича. След като не можеше да разчи­та на халфа, Стамен Белчев за­ложи на схема 4-4-2 със Coy и Ахмедов в атака, но тя определе­но не сработи. И надали тре­ньорът скоро пак ще прибегне до нея, ако естествено в хода на даден мач не му се наложи да променя нещо.

Тиаго вече е добре и трени­ра с колегите си на Панчарево. Той ще попадне в групата за срещата на "Тича", но не се знае дали ще започне като титуляр.

Все още обаче не е ясно дали на линия за визитата на моря­ците ще бъдат капитанът Петър Занев и десният бек Иван Турицов. Занев се контузи по време на двубоя от Лигата на нациите България - Ейре (1:1).

Той напусна терена през второто полувреме. Браните­лят не пътува с тима за вче­рашния мач сУелс (0:1), а оста­на в София да се възстановява. Днес му предстоят прегледи, които ще покажат кога ще бъ­де готов за игра в събота.

Съ­щото се отнася и за младежкия национал Турицов. Той напусна срещата със Славия още в сре­дата на първото полувреме. На следващия ден пътува за Сърбия, където мина рехабилитационен курс при местната лечителка Марияна.

Турицов бе част и от лагера на младежкия национален отбор, но в крайна сметка отпадна от групата за евроквалификациите с Русия (0:2) и Сърбия.