Драматичното дерби между ЦСКА и Лудогорец, завършило 2:2, не мина без скандали.

Тон за тях даде главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов, който обвини съдиите. "Съдийството беше под всяка критика. Направо да връчват купата на Разград и да приключва този цирк", започна той.

"Не бе, ЦСКА има много слаби играчи. Всички медии го казвате, а смачкахме отбор с 50 милиона годишен бюджет. Категорично смазване, при положение, че ние искахме да отложим мача, но те категорично отказаха. Въпреки, че предните години винаги си отлагаха мачовете преди участията в евротурнирите. Това не попречи на нашите футболисти да ги надиграят категорично. Сега и допинг контрол са си поръчали. С пет гола трябваше да бием този смешен отбор", продължи Стоилов.

"Какво съдийство?! В първия кръг ни взимат две точки срещу efbet (б.а. визира равенството 2:2 с ЦСКА 1948 ). При втория гол срещу Мазику има чист фаул за жълт картон, съдията дава да се играе, те ни вкарват. Това са две точки. Отиваме във Варна отменят ни чист гол, дузпа не ни дава. Днес още две дузпи не ни се дават. Как ЦСКА да стане шампион, като е мачкан по всякакъв начин от футболен съюз и всичко", каза още началникът в клуба от "Армията".

"Каква жалба, четири години пускаме жалби и какъв отговор има? Затова футболът в България е на това дередже. Сега националният отбор ще падне в трета група. Откакто този отбор влезе в Първа лига няма футбол в България. Това днес преля чашата", завърши Стоилов, който напусна ядосан стадиона.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангек Петричев обаче не му остана длъжен и заяви, че "тази персона само се оправдава".

"За два отбора, които спорят да са шампиони, е нормално да направят такъв мач. Надявам се хората да са останали доволни. Не знам Стойчо Стоилов да е работил като счетоводител в отбора на Лудогорец, за да знае за какви пари става въпрос. Избягвам да го коментирам и за мен е без значение какво говори той. Някога да сме искали отлагане мачове?

"Много рядко, последният ни път беше след гостуването ни в Москва. Когато един отбор има претенции да играе в Европа, трябва да свиква да играе в цикъл сряда-събота. Лудогорец показа, че може да играе така. Не виждам причина днес да е трябвало да се отлага мачът, видяхте, че се получи един хубав двубой".

"Дежурното оправдание, когато се играе срещу Лудогорец, е съдията. Какъв е проблемът да има допинг контрол? Според мен след всеки мач трябва да има такъв. Друг е въпросът дали в България има възможност да се прави. Не разбирам какъв е проблемът да има. Много пъти сме играли сряда-събота и сме били подлагани на допинг контрол. Постоянно сме били обект в последни 10 години и сме нямали проблеми за разлика от някои клубове, да не ги споменавам", заяви Петричев.