ЦСКА – Б36 Торшавн, мач от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа, ст.: "Българска армия", начало: 20.00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Тиаго, Кейта, Санкаре, Енрике, Соу

Б36 Торшавн: Хенце, Хайнесен, Ериксен, Е. Якобсен, Мелемгаард, Нилсен, Самуелсен, М. Якобсен, Фредериксберг, Пингел, Пшибилски

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА продължава похода си в Европа тази вечер срещу Б36 Торшавн. Сблъсъкът помежду им е от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа и победителят отново ще се определи в един мач.

До момента "червените" елиминираха Сайрънс след труден обрат 2:1 на "Българска армия", а след това се справиха с БАТЕ Борисов, отново у дома – 2:0. Сега съперникът изглежда най-непретенциозен от всички, но срещу малтийците се видя, че лесни мачове на Стария континент няма и всяко подценяване може да струва скъпо, особено в един сблъсък. Победителят от двойката ще се изправи срещу Базел или Анортозис в битка за влизане в групите на Лига Европа, голямата цел на ЦСКА.

Очаква се като титуляр за "червените" да започне халфът Тиаго Родригес, който за последно игра от 1-ата минута срещу Сайрънс на 27 август. Португалецът се възстановяваше от травма, но вече е напълно готов. Той е сред ключовите играчи на ЦСКА при Стамен Белчев. Откакто спецът се завърна В Борисовата градина, отборът е изиграл 11 срещи. В тях е вкарал 22 гола, 19 от тях са с Родригес на терена. И тази статистика показва колко е важен той за "армейците". 

"Това, което знаем за противника, е, че е изключително добре подготвен физически тим. Типичен представител на скандинавската школа. Млади футболисти, които не се отказват. Като физически данни се доближават до БАТЕ Борисов, но не се доближават до тяхното футболно ниво. Въпреки това не бива да бъде подценяван", предупреди Белчев.

Аут за домакините са Иван Турицов, Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Треньорът на гостите Якуб Борг няма да може да разчита на Натестад. Иначе до момента съперникът от Фарьорските острови елиминира три съперника и изживява своята европриказка. В предварителния кръг Б36 се справи с Сейнт Джоузеф (Гибралтар) след 2:1, после с естонския Левадия след 4:3 след продължения и после с уелския ТНС.

За последно ЦСКА отстрани три отбора в Европа през сезон 1998/99. Тогава под ръководството на легендата Димитър Пенев "червените" се справиха с беларуския Белшина, после с Молде от Норвегия и швейцарския Сервет. Отпадането дойде от Атлетико Мадрид. Отделно "армейците" играят много силно у дома в Европа – 61 мача на "Армията", 42 победи, 8 равенства и 11 загуби.

Отборът е в серия от 6 поредни успеха вкъщи, като за последно Тулуза не падна в Борисовата градина. Това се случи през 2007 г. за Купата на УЕФА след драматичното 1:1. Гостите изравниха в продължението на мача и се класираха напред след 0:0 във Франция. Последното поражение пък е преди 13 мача – 0:1 от Хамбургер през 2005 г.

Нашата прогноза е, че ЦСКА ще спечели довечера и ще продължи доброто си представяне на международната сцена.

Прогноза: ЦСКА - Б36 Торшавн 3:1