7000 подписа вече има под петицията Бернхард Баумгартнер да напусне борда на директорите на швейцарския “Базел”, следващия съперник на ЦСКА в плейофа на Лига Европа.

Причината са един куп скандали и сътресения, които оставиха големия клуб на шесто място във временното класиране на първенството. Проблемът е, че Баумгартнер е собственик и дори да напусне председателското място в борда, няма как да не остане в него, пише "24 часа".

Конфликтът със собственика доведе до напускането на легендата Алекс Фрей, който бе наставник на младежкия отбор. Фрей се махна от поста и обяви, че не иска повече да има общо с клуба.

“Базел” стигна до двубоя с ЦСКА по същия начин, както “червените” надиграха скромния “Торшавн” от Фарьорските острови - вихрено начало и след това отпускане.

Срещу “Анортозис” швейцарците дръпнаха с 3:0 до 21-ата минута. Първо Силван Видмер откри в 4-ата, а звездата Самуеле Кампо направи 2:0 в 18-ата. И накрая Хоманес Хамбарцумян си вкара автогол и тимът на Чириако Сфорца реши всичко. 

В последната минута на полувремето хърватинът Бранко Въргоч намали, но в 5-ата минута Торнике Окриашвили получи втори жълт картон и остави гостите с 10 човека. И кипърският гранд, вместо да се окопае, върна още едно попадение чрез Торнике Окриашвили от дузпа в 67-ата мин. В 88-ата и Юлиан Вонмоос от “Базел” получи втори жълт картон и така няма да играе с ЦСКА.