Защитникът на Базел Силван Видмер критикува представянето на тима срещу Анортозис (3:2). Той и съотборниците му пове­доха с 3:0 до почивката, но след това се отпуснаха и трепериха за класирането си за плейофа на Лига Евро­па, в който ще се изпра­вят срещу ЦСКА. Мачът на "Санкт Якоб" е на 1 октом­ври, четвъртък, от 21:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2. Съдия на мача ще е 36-годишният Словак Иван Кружляк.

"Не бива да си помисля­ме, че можем да даваме с няколко процента по-мал­ко от себе си, щом пове­дем. Напротив, необходи­мо е да правим обратно­то. Защото накрая 2-3 спестени спринта или единоборства може да имат се­риозни последици. Сторе­ното бе достатъчно сре­щу Анортозис, но няма да е винаги така. И отпускане в следващия кръг може да ни струва скъпо. Трябва да прекратим това нещо. Сега ни предстои мач в пър­венството и не искам да загубим точки от нищо­то", заяви Видмер пред bzbasel.cn, цитиран от "Тема спорт".

Днес от 17:00 часа Базел гостува в Женева на Сервет в двубой от втория кръг на първенството. В първия кръг отборът на­прави 2:2 с Вадуцу дома.

Опитният халф Фабиан Фрай приз­на, че ти­мът изпи­тва проблеми през втори­те полувремена на мачове­те си и това трябва да бъ­де коригирано незабавно. "Не е като да не тичаме тогава. Но сякаш губим то­нус. Така изглежда отстра­ни. Играта ни през втори­те 45 минути ме дразни".