Футболистите и щабът на ЦСКА ще си разделят рекордни премии при успех над Базел утре и влизане в групите на Лига Европа.

Върховите финансови стимули за тима са продиктувани най-вече от завишените суми, които клубовете получават от УЕФА.

С достигането на плейофите червените вече заработиха 1 080 000 евро от наградния фонд на турнира, а попадането в груповата фаза ще утрои прихода от централата в Нион.

За последно ЦСКА игра в основната фаза на ЛЕ през есента на 2010-а. Тогава момчетата на треньора Гьоре Йовановски си разделиха по 10 хиляди евро на калпак за елиминирането на уелския ТНС в плейофа.

Отстраняване на изключително сериозен съперник като Базел обаче ще донесе в пъти по-висока премия за играчите на Стамен Белчев, пише "Тема спорт". 

За сравнение трябва да се отчете, че сумата от УЕФА за достигане на групите в Лига Европа за сезон 2010/2011 бе едва 1 милион евро, докато сега е 3,7 милиона.

Група от 22-ма футболисти на „червените“ замина тази сутрин за Базел с чартърен полет от летище София. Очаквано с отбора за Швейцария не потегли контузеният от месец Иван Турицов, за разлика от излекувания от коронавирус капитан на тима Петър Занев, който поднови тренировки в понеделник.

След вчерашното занимание треньорският щаб взе решение бранителят да пътува с тима за Базел. В последния момент ще се прецени дали на него ще се разчита за двубоя в Швейцария.

Добрата новина за Стамен Белчев е, че след мача с Локо Пловдив няма някакви травми или здравословни проблеми в състава. Направените онзи ден задължителни тестове за COVID-19 са отрицателни и армейците потеглят с всичко най-добро, което имат на разположение.

В часовете преди двубоя утре четирима играчи ще отпаднат от групата за плейофа, който ще бъде излъчен по Диема спорт 2.