Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов-Паро сподели мнението си за днешния сблъсък с Базел.

Ето какво каза Паро пред "Тема: Спорт":

"ЦСКА няма време за промени след загубата от Локо (Пд) през уикенда. Довечера трябва да мислят с главите си и в самата игра трябва да се действа много внимателно и да не се допускат наивни грешки като тези в Пловдив.

Поражението на "Лаута" трябва вече да е забравено, то може да се поправи, но загуба в Швейцария днес не. Така че всичко трябва да се хвърли в този двубой. Двете срещи нямат нищо общо. Съвсем различен тип са - и подготовката, и мобилизацията на играчите ще са различни.

На "Санкт Якоб Парк" ЦСКА има всички предпоставки да направи по-различен мач, отколкото на "Лаута". Под тепетата грешките бяха на Матей и Антов, но това не значи, че само двамата са виновни за загубата. Те бяха виновни директно за головете, но по принцип целият отбор не работеше както трябва. Нямаше рационалност, острота. Но в спорта не може винаги да си перфектен.

Днес трябва да излязат и да предложат яка битка на Базел, да ги пресират, няма за къде да ги чакат. Целта е да се вкарват голове. Ако чакат 0:0 и дузпи няма да стане. Важно е Базел да бъде притискан - това е начинът. Понякога може да се получат нещата и с по-дефанзивна игра, ако имаш късмет - противникът да уцели греди, да изпусне положения.

И така става. Но ако ЦСКА е решил цял мач да хитрува, накрая ще стане като приказката за хитрата сврака с двата крака. Много важни ще са първите минути. Отборът трябва да започне уверено мача, без никакво притеснение, защото евентуални щети в началото трудно ще се компенсират срещу такъв зрял съперник като Базел.

Донякъде е плюс, че "армейците" не влизат като фаворит в двубоя. Но и съперникът не е Барселона или Ман Сити. Няма от какво да се плашат. Излизат и играят, в този мач се решава голям финансов бонус, залогът е огромен. Ако швейцарците са по-добри и ЦСКА загуби, нищо страшно няма да се случи. От този мач не могат да се правят трагедии, може само да се спечели.

Трябва да играят със самочувствие и да се преборят. Тук няма начин даден играч да се "скрие", нужно е да играе, докато му се схванат краката. Друго положение няма. Ясно е кой трябва да поведе отбора - както гласи старото клише, "капитанът и централният нападател". Но в подобен мач всички са важни, в такава битка има ли един-двама да играят под нивото си, няма да се получи.

Като успехи в исторически план ЦСКА е по-напред от Базел, но в момента не е така. Затова всички играчи трябва да направят най-добрия си мач за годината. Показаха срещу Лудогорец, че донякъде могат да се справят с такъв начин на игра, сега просто трябва да го повторят, като избегнат грубите грешки в дефанзивен план и покажат по-висока ефективност пред гола.

Това, че Базел загубиха през уикенда от Сервет и тръгнаха слабо в първенството, не е абсолютно никакъв показател. Тези срещи не се броят, а тук в евротурнирите всеки мач е решаващ. Това, че са загубили, няма никакво значение.

Швейцарците са забравили вече за поражението и не отдават такова голямо значение на една загуба за първенство, както е в България. Тук се правят трагедии, сменят се треньори и т.н. В Швейцария по съвсем друг начин се отнасят към нещата, загърбват какво е било вчера и гледат да са по-добре днес. ЦСКА може да го направи. Горе главите и напред!".