ЦСКА вече си осигури услугите на нов нападател, който заменя продадения във френския Дижон Али Соу. "Блиц" твърди, че става въпрос за уругвайски футболист, който идва от белгийски отбор.

Това е Фелипе Николас Авенати, който е собственост на Стандард (Лиеж), но ЦСКА го взима под наем. Уругваец е роден на 26 април 1993 година. Юноша е на Ривър Плейт (но не аржентинския, а уругвайския - от Монтевидео). 

Авенати е доста висок цели 196 см. Носил е още екипите на Тернана, парагвайския Лукеньо, Болоня, Кортрайк (Белгия) и Стандард (Лиеж).  

През този сезон Авенати е отбелязал два гола за Стандард в Лига Европа и един в белгийското първенство. Това, че вече има мачове в Лига  Европа, няма да му попречи да играе и за ЦСКА в груповата фаза на същия турнир. 

Добрата новина за "червените" е, че нападателят има италиански паспорт и няма да заема място на играч извън Европейския съюз в състава на "армейците".

С националния отбор на Уругвай до 20 години Фелипе Авенати е световен вицешампион за 2013 г. На шампионата в Турция се разписва един път - при победата с 1:0 над Испания на четвъртфиналите.