“Отборът на Клуж е много силен отбор, ние знаем нашите силни и слаби страни, ще се опитаме да се възползваме от нашите силни страни и да неутрализираме техните. В този мач мисля, че шансовете са 50/50”, обяви наставникът на ЦСКА Стамен Белчев преди първия мач на тима от груповата фаза на Лига Европа срещу Клуж утре вечер.

“Червените” посрещат румънския си съперник на Националния стадион “Васил Левски” в четвъртък от 19:55 часа. “ЦСКА ще се опита да играе своята игра, това ще рече ще се опитаме да направим трайно владение на топката. Знаем, че отборът на Клуж е изключително агресивен отбор, но ще се опитаме да нарушим силните им страни и да ги накараме да се съобразяват с нас. Сред силните им страни е и владението на топката. Групата е тежка, на този етап няма слаби отбори в групите. Отборът на Клуж е много силен отбор, ние знаем нашите силни и слаби страни, ще се опитаме да се възползваме от нашите силни страни и да неутрализираме техните. В този мач мисля, че шансовете са 50/50”, коментира Белчев на днешната си пресконференция.

“Искаме ако можем в първите две минути да вкараме два гола, но невинаги се получава. Ще се опитаме при първа възможност да пресираме противника високо, ако е възможно. Какво ще се случи не мога да кажа, футболистите решават в моментната ситуация. С изключение на една или две позиции, с другите съм наясно, така че се надявам до мача на двете тренировки да нямаме проблемни хора и контузии, в общи линии съм наясно със състава за мача”, допълни треньорът на “армейците”.

“С нетърпение очакваме мачовете, но в никакъв случай не трябва да има напрежение сред играчите. Трябва да има спокойствие и да излезем и да покажем една добра игра. Надявам се да постигнем добри резултати. Трябва да излезем и да покажем най-доброто от себе си в този мач. Ще се борим във всеки мач от първата до последната минута, всяка точка е важна. Въпреки че не играем на нашия стадион, съм сигурен, че феновете ще бъдат на едно постоянно високо ниво, както винаги, надявам се и ние да ги зарадваме с нашата игра и един добър резултат”, каза още Белчев.

Опитният защитник на ЦСКА Петър Занев заяви, че тимът имат сили да излезе от своята група, в която са още отборите на Рома и Йънг Бойс. “Четири седмици нямах възможност да тренирам, но гледам да наваксам по възможно най-бързия начин, за да може треньорът да има повече опции. Чувствам се по-добре след мача, по който изиграх и лека-полека набирам скорост. Мисля, че няма напрежение, даже всеки един от нас с голямо нетърпение очаква тези сблъсъци от Лига Европа. Това са мачове, в които всеки един от нас може да се покаже в най-добра светлина. Мисля, че имаме шансове да излезем то тази група”, сподели той. /БГНЕС