ЦСКА започна с поражение участието си в Лига Европа, след като отстъпи на Клуж с 0:2 в двубой от Група А, игран на стадион "Васил Левски".

"Червените" контролираха случващото се на терена почти през цялото време, но напук на логиката допуснаха попадение в вначалото на второто полувреме, което бе дело на Марио Рондон (53'). Тежкият удар за домакините дойде в 74-ата минута, когато Киприан Деак бе точен от дузпа.

Така ЦСКА е на последното място в групата си с 0 точки, колкото има и отбора на Йънг Бойс. Клуж и Рома са с по 3 пункта. 

Следващата среща на ЦСКА ще е срещу "вълците" в Рим. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 29 октомври от 22:00 часа българско време. 


"Армейците" започнаха нахъсано срещата и още в третата минута имаха добра възможност да отбележат. Георги Йомов проби отляво и отправи хубав диагонален изстрел, който обаче бе отразен от вратаря Кристиан Балградеан.

Малко след това пък Али Соу се зъзползва от слабо връщане към стража на Клуж. Нападателят открадна топката, поколеба се какво да направи и шутира от малък ъгъл, но Балградеан отново спаси.

В 9-ата минута Тиаго Родригес подаде към Юнус Санкаре, който замахна лъжливо, след което премести топката на удобния си ляв крак и отправи изстрел. Топката бе в очертанията на вратата, но не притесни сериозно Българдеан.

В 19-ата минута гостите сътвориха първа опасност пред Густаво Бусато. Константин Паун напредна и отправи изстрел от границата на наказателното поле. Топката рикошира коварно, но за късмет на стража на ЦСКА, мина на сантиметри от напречната греда.

В следващите минути темпото на игра спадна, което позволи на гостите да разгърнат малко играта си и в 35-ата минута те пратиха топката във вратата на ЦСКА. Попадението им не бе зачетено, тъй като преди това футболист на Клуж бе фаулирал Юрген Матей при борба във въздуха. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Втората част започна кошмарно за "червените". В 53-ата минута гостите изпълниха корнер, след което Киприан Деак центрира към Марио Рондон, който бе около точката на дузпата и се бе вклинил между Синклеър и Матей. Футболистът отигра с глава и не остави шансове на Бусато.

След попадението играта се накъса, като румънците се опитваха да забавят темпото, за да запазят минималната си преднина. От своя страна "армейците" нетърпеливо се опитваха да стигнат противниковата врата.

В 72-ата минута гостите получиха правото си да изпълнят дузпа, след като Амос Юга повали на земята противников футболист. Съдията Халил Умут Мелер не се поколеба и посочи бялата точка, въпреки опроверженията на играчите на домакините. Киприан Деак се нагърби с отговорностто и не сгреши - 0:2.

Това видимо сломи духа на домакините. Въпреки че продължаваха да владеят топката, те не успяха да стигнат до нещо повече в традиционно силните си в последно време минути на мача.

ЦСКА - ЧФР Клуж 0:2

Голмайстори: Марио Рондон (53'), Киприан Деак (74')

ЦСКА: Бусато, Вион, Антов, Матей, Мазику, Юга, Санкаре (Ахмедов 71'), Синклер (Кейта 63'), Тиаго (Белтраме 80'), Йомов (Енрике 80'), Соу
Треньор: Стамен Белчев

Клуж: Балградеан, Сушич, Винисиус, Бурка, Камора, Деак (Чипичу 78'), Хобан, Докович, Паун (Перейра 83'), Рондон (Кърнац 88'), Дебелю (Войтуш 87')
Треньор: Дан Петреску

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Халил Умут Мелер
Жълти картони: Йомов, Вион, Матей (ЦСКА); Чипичу (Клуж)