Арда – ЦСКА, мач от 10-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Арда Арена", начало: 17.45 часа

Вероятни състави:

Арда: Караджов, Стоев, Сулака, Ганев, Желев, Мартинов, Котев, Леони, Ковачев, Коконов, Делев

ЦСКА: Бусато, Мазику, Занев, Антов, Вион, Жеферсон, Юга, Кейта, Тиаго, Йомов, Соу

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА ще се опита да прекъсне серията си от 5 поредни мача без победа в първенство при гостуването си на Арда Кърджали. "Червените" хвърлиха всички усилия в Лига Европа, което им коства няколко издънки в родния шампионат – 1:1 с Черно море, 2:2 с Лудогорец, 1:2 от Локомотив Пловдив, 2:2 с Етър Велико Търново и 1:1 с Берое.

Сега "армейците" отново ще играят с мисъл за изявите си на Стария континент, защото в четвъртък гостуват на Рома. Очаква се Петър Занев да започне титуляр. Не е изключено и Иван Турицов да стартира, въпреки че не е готов на 100%.

Една от най-коментираните теми след поражението с 0:2 от ЧФР Клуж за Лига Европа в четвъртък е постъпката на Юнус Санкаре, който се разбесня след смяната си и изрита няколко бутилки. Ако сенегалецът бъде оставен резерва, то като плеймейкър ще действа Тиаго Родригес, а зад него ще са Амос Юга и Жеферсон.

Арда има само една загуба от началото на сезона – 0:2 от Черно море, и в момента заема 6-то място в класирането. Домакините за първи път посрещат армейците на "Арена Арда" за първенство. През миналия сезон те играха на този стадион за Купата на България и ЦСКА спечели много трудно с 1:0.

Нашата прогноза е, че днес двата отбора ще поделят точките.

Прогноза: Арда – ЦСКА 1:1