Юнус Санкаре ще седне на резервната скамейка при гостуването на "Арда" в неделя, пише "Мач Телеграф". Причината е, че френският халф от сенегалски произход изпуши при смяната си срещу ЧФР "Клуж" през втората част. 

Своенравният футболист се озъби на треньора си Стамен Белчев, изрита в яда си бутилка с минерална вода, събори медицинската чанта на тима и тупна по гърба асистента Дани Моралес.

След срещата Белчев се опита да омаловажи постъпката на Юнус, като заяви, че е нормално афектиран играч, който е сменен при негативен резултат за отбора му, да реагира по този начин. Истината е обаче, че Санкаре показа изключително неуважение към треньора и отбора, а си показа и рогата, заради които кариерата му стигна в задънена улица и близо година бе извън терените.

Още при пристигането на Юнус Санкаре предупредихме, че футболистът е бомба със закъснител. Халфът има изключителни качества, за което свидетелстват и неговите повече от 200 мача в Лига 1 и престой в отбори, като ПСЖ, "Лил" и "Бордо". 

Санкаре обаче има и редица проблеми с дисциплината на и извън терена. Помни се, че той е отстранен от "Бордо" заради присаждане на брада, което води до неочаквано влошаване на здравословното му състояние. 

Халфът дори си позволява да пропуска тренировки и стига до съд с клуба, който търси всячески да се отърве от „черната овца“. Вероятно неслучайно и главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров изрече критики по адрес на Санкаре и Юга в навечерието на мача с "Клуж". Вили обвини двамата африканци с френски паспорти, че не тичат достатъчно.