Йънг Бойс – ЦСКА, мач от 3-ия кръг на група "А" на Лига Европа, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Йънг Бойс: Фон Балмос, Зесигер, Льофор, Хефти, Аебишер, Лустенбергер, Нгам–алеу, Фаснахт, Сюлеймани, Нсаме

ЦСКА: Бусато, Антов, Матей, Мазику, Вион, Юга, Санкаре, Тиаго, Йомов, Синклеър, Соу

Прогноза на Gol.bg: 

ЦСКА продължава с европохода си тази вечер - гостуване на швейцарския шампион Йънг Бойс в мач от 3-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. След първите два кръга "червените" са с една точка и се нуждаят от задължителна победа, ако искат да продължат към фазата на директните елиминации.

През този сезон "армейците" вече спечелиха в Швейцария - 3:1 над Базел в плейофите, но в последните години "пчелите" са доста по-добър отбор. "Жълто-черните" са лидери в местното първенство, а в последните 9 мача срещу Базел имат 5 победи, 2 загуби и 2 равенства, което е доста показателно за представянето на двата отбора. ЦСКА има и отрицателен баланс срещу съперници от страната на часовниците – 3 победи, 4 загуби и нито едно равенство.

Домакините имаха късмет, след като шампионатният им двубой през уикенда бе отложен заради заразени с коронавирус играчи от съперника Лугано. Швейцарският първенец подхожда с огромен респект към армейците. От клуба пуснаха интервю с бившия ни национал Петър Александров в официалния си сайт, а към превюто за двубоя написаха: "ЦСКА - клуб с богата история и големи имена".

В навечерието на двубоя ЦСКА понесе сериозен удар - аут за сблъсъка е и Жеферсон. Временния треньор Даниел Моралес няма да може да използва още капитанът Петър Занев и вратарят Димитър Евтимов. Треньорът на Йънг Бойс Херардо Сеоане няма почти никакви проблеми и ще може да разчита на всичките си звезди.

Морале се закани, че има план как да спре Йънг Бойс. "Дано всичко, което сме подготвили да проработи. Във футбола обаче не винаги става така както сме планирали нещата. Ние сме положили много труд и дано излезем с добър резултат от мача с Йънг Бойс. Отборът създава ситуации и с по-голяма концентрация и спокойствие нещата ще се случат", каза той.

Но един от минусите за ЦСКА е, че мачът ще се играе на изкуствен терен. И според нас това ще даде голямо отражение на сблъсъка и "червените" ще загубят.

Прогноза: Йънгс Бойс - ЦСКА 3:1