ЦСКА изигра изключително слаб мач в Лига Европа и допусна да бъде разбит от Йънг Бойс с 3:0 в Швейцария.

Два гола за домакините заби Мамбимби (2 и 32), един добави Сюлеймани (18). В другата среща от група "А" Рома разгроми с 5:0 Клуж.

Така римляните са еднолични лидери със седем точки, Йънг Бойс и Клуж са с по четири, а ЦСКА е с една точка.

Като цяло ЦСКА не се представи на ниво този път в Европа и изигра посредствен мач. "Армейците" бяха трагични в защита, където правеха безумни грешки, а в атака рядко стигаха до сериозни голови положения.

Все пак ЦСКА можеше и да вкара почетен гол, но Пеняранда и Йомов се отчетоха с пропуски, а Соу нацели гредата.

Мачът започна лошо за армейците, които инкасираха попадение още във 2-та минута на двубоя след неразбирателство в защита.

ЦСКА не се стресна и можеше веднага да изравни. Юнус Санкаре намери Али Соу в наказателното поле, който стреля в далечния ъгъл на вратата, но изстрелът му мина покрай гредата.

В 15-ата минута Пеняранда отправи опасен шут, но вратарят на домакините спаси. Три минути по-късно Йънг Бойс стигнаха до втори гол. В 26-та червените пропуснаха добра възможност чрез Пеняранда. След половин час игра швейцарците отново се възползваха от грешка в защитата на ЦСКА и отбелязаха трети гол.

В 37-та армейците изпуснаха най-чистата си възможност за попадение. Али Соу се озова сам срещу вратаря, но изстрелът му разтресе напречната греда, след което топката попадна в Пеняранда, който мигновено шутира в тялото на защитник.

За трети път в рамките на няколко секунди армейците стреляха към вратата, като и този път не се стигна до гол - Йомов от няколко метра прати топката в аут. По този начин ЦСКА се оттегли на почивката с 3 гола пасив.

През второто полувреме „червените“ натиснаха в самото начало на частта, като изстрел на Пеняранда от фаул мина близо до вратата на Фон Балмос. Постепенно обаче армейците загубиха устрема си и играта продължи в равностоен характер.

Сюлеймани шутира с левия крак, а до края швейцарците можеха да вкарат и четвърти гол, но Фаснахт се засуети и топката бе избита в корнер.

Така ЦСКА загуби за втори път в груповата фаза на Лига Европа след домакинското поражение от ЧФР Клуж с 0:2 на старта, като продължава да бъде без отбелязан гол.

Това бе и първа загуба на Даниел Моралес, откакто той пое временно тима след уволнението на Стамен Белчев. В следващите срещи от групата ЦСКА приема у дома Йънг Бойс, а Рома гостува на Клуж. 

Йънг Бойс - ЦСКА 3:0

Голмайстори: 

1:0 Мамбимби (3) 2:0 Сюлеймани (18) 3:0 Мамбимби (32)

Йънг Бойс: Баломс, Хефти, Камара, Люстенберг, Лефорт, Фаснахт, Сиеро, Ридер, Сюлеймани, Мамбимби, Нсаме

ЦСКА: Густаво Бусато, Брадли Мазику, Юрген Матей, Валентин Антов, Тибо Вион, Юнус Санкаре, Амос Юга, Адалберто Пеняранда, Георги Йомов, Али Соу, Джером Синклер