ЦСКА със сигурност ще привлече централен нападател по време на зимната пауза, когато е възможен трансфер на Али Coy. Нуждата от такъв си проличава най-вече в двубоите на червените от груповата фаза на Лига Европа. В търсенето на силен играч на този пост контактите си е впрегнал и новият технически директор Алън Пардю, пише „Тема спорт“.


 
Освен атаката, червените ще опитат да подсилят и останалите линии. Целта е да бъдат привлечени още дефанзивен халф и централен защитник. Играчи на тези позиции са нужни с оглед въведената схема от треньора Бруно Акрапович. Най-голяма е нуждата от разбивач. В момента на „Армията“ има само един такъв полузащитник – Амос Юга. Наложи се в тази роля да бъде преквалифициран и бразилецът Жеферсон, който се справя по-добре в средата на терена, отколкото на номиналната си позиция – ляв краен бранител.


 
Привличането на още един централен защитник също е наложително. Освен титулярите Антов, Занев и Матей, ЦСКА има само Пламен Гълъбов, който така и не е убедил с представянето си на „Армията“, че може да се превърне в основен футболист на отбора. При евентуално наказание и контузия червените ще увиснат в тази зона.