ЦСКА направи рекорден скок в ранглистата на УЕФА с представянето си в Лига Европа през сезона. "Червените" се изстреляха нагоре с цели 118 места.

В началото на кампанията, когато "армейците" още не бяха играли с малтийския "Сайрънс", победен много трудно с 2:1 на "Армията", отборът се намираше на 256-то място в класацията. 

След победата над "Рома" с 3:1, която даде моментално отражение върху класирането на тима в клубната ранглиста на УЕФА, която беше обновена след приключването на груповата фаза в Шампионската лига и Лига Европа, ЦСКА е на 138-ата позиция, уточнява "Монитор". 

Както е известно, миналата седмица “червените” влязоха в топ 200 на класацията, като тогава заеха 189-ото място. Успехът над римляните обаче изстреля тима с още 51 места напред. ЦСКА вече има клубен коефициент от 8.000, какъвто разполагат и отборите на "Слован" Либерец, "Зрински" Мостар, "Хайдук" Сплит, "Дюделанж", "Астра" Гюргево и "Османлъспор".

Междувременно другият български представител в топ 200 - "Лудогорец", отстъпва с една позиция, след като беше изпреварен от "Глазгоу Рейнджърс", и вече е 60-и с коефициент от 25,000.

Припомняме, че и ЦСКА, и "Лудогорец" завършиха на последно място в групите си, но "червените" взеха 5 точка, а разградчани - 0.