Футболистите на ЦСКА ще бъдат стимулирани с изключително солиден финансов бонус при завоюване на шампионската титла през този сезон.

"Червените" изостават с 6 точки от Лудогорец след есенния дял от първенството, но са решени да детронират разградчани и да съхранят рекорда си от 9 поредни титли, който в момента поделят с "орлите".

Финансовият стимул при титла ще бъде подобен на този, който играчите си заработиха за влизането си в груповата фаза на Лига Европа. Елиминирането на Базел в плейофите донесе на ЦСКА 2 920 000 евро, а с това и колосални премии за възпитаниците на тогавшния наставник Стамен Белчев. 

Общо от наградния фонд на УЕФА, на базата на цялостното си участие този сезон, ЦСКА си заработи над 9 млн. лева, а отделно генерира около 1,5 млн. лева приходи от спонсори, тв права и други постъпления покрай успешния си ход в надпреварата.

Именно част от заработените пари от Лига Европа ще покрият и завишените стимули при спечелване на титлата и детрониране на Лудогорец.

На "Армията" планират да привлекат поне 3 нови попълнения през зимата, като единият от тях със сигурност ще бъде централен нападател, пише "Тема:Спорт".