Мапу Янга-Мбива ще се присъедини към ЦСКА директно на лагера в Турция, съобщава foot-national. 31-годишният защитник идва като свободен агент, след като договорът му с Лион изтече през миналото лято.

Във Франция потвърждават, че спортният директор на "червените" Алан Пардю е уредил сделката, защото познава отлично качествата на Янга-Мбива, тъй като работи заедно с него в Нюкасъл.

Бранителят има впечатляваща визитка, която включва мачове за Нюкасъл, Рома, Лион, ставал е шампион на Франция с Монпелие и има 4 срещи за националния отбор на Франция.

Проблемът е, че Янга-Мбива от доста време не играе на високо ниво. Последният му мач датира от 5 февруари, когато игра за резервите на Лион за победата с 5:1 срещу Изьор. Последният професионален мач на бранителя пък е от края на ноември 2017 г., когато играе за Лион срещу Лил.

Любопитен момент от кариерата на Янга-Мбива е скандал, в който се забърква с Лионел Меси. Той удря глава на аржентинеца в една контрола между Рома и Барселона през 2015, като успява да разгневи Лео, който в отговор го хваща за гушата.