Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев сподели, че Али Соу е футболистът, който му е направил най-силно впечатление от играчите на ЦСКА през изминалата година.

Гамбийският нападател беше критикуван за пропуските си, но в края на 2020-а подобри значително представянето си и си заслужи похвалите не само на Сакалиев.

"Али Соу е най-постоянният футболист, гори от желание. Дори да не му тръгне играта, той показва постоянство и иска да се развива като качества. И трудът, който полага, се вижда накрая и даде плодовев завършека на годината".

"Правеше пропуски, но компенсираше с борбеност, липсваше му завършващия удар, но успя някак си и накрая беше доста резултатен. Може би само на вратарския пост нещата не са оптимални. Не ми харесват някои изяви на Бусато. Отборът заслужава далеч по-добър страж", коментира Сакалиев пред "Тема Спорт".

Той отличава и като положителна смяната на треньорския пост, който беше зает от бившия наставник на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович.

"Доколкото знам, той е човек, който много държи на дисциплината. Може би е намерил и правилния подход към играчите. Футболът е и психолоия и явно той успя да вникне в съзнанието им, да ги мотивира и наложи идеята, че без дисциплина няма да има успехи", разсъждава Сакалиев.

Според него ЦСКА трябва да остави Акрапович да работи спокойно, а ако иска да защити амбициите си за титлата - трябва задължително да спечели и двете оставащи срещи с лидера Лудогорец.