Фокусът в ЦСКА по време на зимната пауза не трябва да е насочен към селекцията, а към самата подготовка.

Ще е малко неудобно да взимат повече нови. Като качество имат доста футболисти, а и като количество.

Оттук насетне Бруно Акрапович трябва да избере най-доброто и да избистри докрай тактическата постановка, която започна да налага.

През есента след неговото идване се случиха доста добри неща. С въпросните изпълнители обаче се очакваше повече, говоря като цялостно представяне през есенния дял.

Сега подготовката е удобно време да се навакса пропуснатото и да се види отражението на работата на треньора. Отборът преболедува вече.

По време на лагерите Акрапович ще има време да работи максимално ангажирано за бъдещите представи на играта. Отличен момент за усъвършенстване.

Индивидуално нещата са доста добре, но липсва малко синхронът.

Али Соу е постоянна величина за ЦСКА, Да, не всеки мач вкарва, но има присъствие на терена, което държи нащрек всеки съперник. Достатъчно ангажиран е в играта и създава проблеми. Вече доста време е в ЦСКА и все по-добре се разкрива. А когато има стабилен партньор до себе си, е във вихъра си.

В организацията на играта са най-големите резерви. А в ЦСКА имат полузащитници с високо самочувствие, които трябва да дават повече идея, импровизация и да поставят противниковите защити в шах. Да носят повече ребус ходове. Не са случайни играчи.

Тиаго трябва да води ЦСКА нагоре и го прави. Изключително важен играч. Есента изигра много силни мачове. Той класира ЦСКА за групите с мача си в Базел и това едва ли е тайна за някого и не, не е преувеличено.

Останалите в средата на терена още са доста нетърпеливи. Нарушават дори дисциплината на терена. Целта на играчи като Санкаре и Юга е да дърпат още повече ЦСКА напред. В началото бяха незабележими, плахи, но започнаха да показват рогата си. И двамата са със силно изразени характери.

В защита има доста интересни ходове с трима. Така Акрапович има повече ходове и вариативност. И мен доста ме критикуваха, че залагам на много защитници, но Мазику и Вион аз не ги броя за бранители.

Те са част от изграждането на атаките, макар че основната им роля е в отбрана. Те искат да вкарват и голове. Участват и в трите фази - защита, градене на играта и изненада в атаката. Много важно за ЦСКА е бъдещето на Антов, дали ще бъде продаден. Макар че има решение със Занев, но би могло той още малко да поиграе на "Армията".

Георги Василев-Гочето, в-к "Тема спорт"