Халфът на ЦСКА Юнус Санкаре очевидно не изживява най-добрите си дни във футбола в момента. Авторитетният сайт transfermarkt.de свали цената на играча двойно само за няколко месеца.

При пристигането си в България Санкаре дойде с внушителна визитка и цена от 4 милиона евро, въпреки че беше изкарал няколко месеца без клуб и сериозни тренировки. 31-годишният играч обаче все пак има сериозна визитка, която включва престой в академията на "Пари Сен Жармен", както и трансфери в "Лил" и "Бордо", пише "Монитор".

През лятото на 2017 година „жирондинците“ плащат 3 милиона евро за правата на своенравния Юнус и го ангажират с дългосрочен договор от 4 години. Две години по-късно цената му скача до 5 милиона от европейската валута, но през есента на 2019-а започват сериозните му проблеми с "Бордо" и договорът му е скъсан на 20 ноември, като преди това той почти не е играл за тима. Това гарантира свободното му падане на пазара.

Въпреки явния спад Юнус Санкаре продължава да бъде най-скъпокотираният футболист на ЦСКА, като компания му правят още Али Соу и Тиаго Родригес, които също са оценявани на 2 милиона евро от сайта. Трябва да се отбележи, че през лятото Юнус Санкаре бе смятан за най-скъпия футболист в Първа лига, но вече е задминат от националите от "Лудогорец" Кирил Десподов и Антон Недялков.