„Мач Телеграф“ потърси за коментар бившия защитник на ЦСКА Ангел Червенков, който е бил и треньор на „Българска армия“. Той коментира последните събития в клуба.

„В общи линии се развиват добре нещата в ЦСКА. Важно е сега, по време на подготовката, футболистите да са здрави и в добро състояние. Виждам, че работят правилно и изпълняват всичко, което изисква от тях треньорът Бруно Акрапович".

"В игрово отношение се избистрят нещата, има усъвършенстване на стила. Чух от треньора, че в момента трябва да се изгладят детайли. Когато се владее топката, футболистите трябва да са наясно със задачите си. Когато пък не я владеят, трябва по най-бързия начин да си я върнат“, коментира Червенков.

„В тази зимна подготовка трябва да се синхронизира играта и да стане ясен игровият облик. Целта е ясна - да преодолее "Лудогорец". Но без победа срещу основния конкурент, няма как отборът да стане шампион. ЦСКА трябва да е безпогрешен през пролетта, ако иска да завърши на първо място. Феновете от доста години чакат титла, ръководителите също“, добави Червенков, който изведе Литекс до първото място в България през 2010 г.

Той направи и сравнение между подготовката на ЦСКА и основния съперник "Лудогорец". „Въпросът е ЦСКА за какво се готви. "Лудогорец" среща отбори като "Шахтьор" (Донецк) и "Динамо" (Киев), които са високо стойностни. В тези мачове футболистите на "Лудогорец" играят по-скоро на контраатаки и държат по-малко топката. Нещо, което в България не им се случва. Ясна е треньорската идея за различната подготовка на ЦСКА".

"Съперниците са български отбори, срещу каквито ще играе тимът през пролетта. По-слаби от ЦСКА, които играят основно в защита срещу „червените“. Така тимът на Бруно Акрапович владее повече топката, защото това ще се случва в по-голямята част от срещите от Първа лига“, смята Червенков.

„Бъдещето на Али Соу? На всеки треньор са му нужни топ играчи. Треньорът е зависим от футболистите. Не мисля че Бруно ще иска да се раздели със Соу. Защо ЦСКА още няма нови попълнения? Истината е, че отборът е балансиран, има конкуренция на всеки пост. Но ЦСКА трябва да се равнява с Лудогорец, защото това ще е конкурентът за първото място".

"Аз вярвам, че отбора ще направи всичко по силите си да стане шампион. Във всеки един момент играчите трябва да са мотивирани и ефективни. Да дават максумима от себе си, иначе пасиансът няма да излезе“, завърши Червенков.