Медиите в Италия отразиха подробно трансфера на Валентин Антов в Болоня. „Скай Спортс Италия“ направи обширен материал, в който го сравни със словашкия защитник на Интер Милан Шкриняр.

„Изненадващият удар на Болоня дойде от България с привличането на младия бранител на ЦСКА Валентин Антов. Макар и набор 2000, той вече е лидер, това е най-младият капитан в историята на този клуб (б.р. – слага лентата на 14)".

"Антов е модерен централен защитник, доста способен и техничен, има добро позициониране – напомня на Шкриняр. Болоня привлича завършен играч, който вече е изминал дълъг път, макар че е толкова млад. За възрастта си той е силен и опитен“, се казва в материала.

„Прилича на Шкриняр, защото също като него е започнал като халф, а след това е върнат в отбрана. Поради тази причина притежава и доста умения и поглед върху играта. Техниката му дава предимство да се измъква пред нападателите и да подхваща атаки. Доверявайки се на качествата си понякога се забърква в рисковани отигравания".

"Като цяло има добро заставане и позициониране. Фокусиран е, пунктуален е, силен е при зона и в единоборства. Има здрава физика и прилична скорост. Притежава сериозен опит, има 76 официални мача зад гърба си – 55 за първенство, 17 в Лига Европа, 4 за купата на България. През есента бе на терена в 16 шампионатни двубоя, в които вкара 2 пъти, както и 10 пъти в ЛЕ“, пише още в разработката.

Бившият централен защитник на Лацио и Интер, както и италиански национал – Даниеле Адани, одобри трансфера: „Антов ми харесва много. Той е бърз играч, който знае какво прави. Добър е един на един, има опит и в националния отбор на страната си".

"Болоня определено се нуждаеше от подсилване на отбраната и намери правилния човек. На тим му липсваше бърз играч, защото защитата на Михайлович е изнесена много напред. Антов тепърва ще се развива, няма съмнение че ще напредне с тактиката в Италия“, заяви Адани.