ЦСКА работи от седмици за привличането на дефанзивния халф от "Елфсборг" Роберт Гояни, разкри журналистът Ленарт Сандал от шведското онлайн издание Fotboll Direkt. 28-годишният полузащитник е роден в шведското градче Недре Колис, но родителите му са косовари, което му дава право да играе за новосформирания национален отбор на балканската държава. В края на миналия сезон договорът му с "Елфсборг" е приключил и той е станал свободен агент. 

Гояни е бил ухажван упорито от ЦСКА и в един момент е бил склонен да се хвърли в новата авантюра, пише "Мач Телеграф". Според шведския жулнарист обаче в момента Роберт е напът да обърне гръб на „червените“ и да подпише нов договор с "Елфсборг".

Цялата кариера на Гояни до момента преминава в Швеция. Той започва в "Йонкьопинг", а през 2018-а треньорът Джими Телин го взима със себе си в "Елфсборг". „Не сме поставяли условие на Роберт кога да преподпише. Преговаряме“, каза директорът на клуба Стефан Андреасон за Гояни.

Според Fotboll Direkt Роберт Гояни е решил да каже „не“ на ЦСКА и да остане в "Елсфборг", за който има 70 мача в елита на Швеция.