Венецуелецът Адалберто Пеняранда ще започне като титуляр за ЦСКА в първия пролетен кръг срещу Славия, пише "Тема спорт". Столичното дерби е на 13 февруари, събота, от 17:30 часа на стадиона в "Овча купел" и ще бъде предавано пряко по Диема спорт. 

Преотстъпеният от Уотфорд футболист направи добра подготовка, при това на непривичен за него пост - вътрешен халф. Именно като такъв ще действа Адалберто срещу белите заради многото проблеми по състава. 

Бруно Акрапович няма да може да използва срещу Славия четирима от твърдите титуляри през есента. Централният защитник Валентин Антов и французинът Юнус Санкаре бяха продадени съответно на Болоня и Панатинайкос. Дефанзивните полузащитници Амос Юга и Жеферсон пък са аут от двубоя. 

Първият е наказан, защото бе изгонен във вечното дерби с Левски. Бразилецът пък има травма в прасеца, която получи при учебна игра точно на място, кьдето преди лекуваше контузия. Той пропусна последните три контроли на червените, а за последно игра в спаринга със Струмска слава на 25 януари. Все пак Жеферсон има минимален шанс да вземе участие в двубоя, но това ще се реши ден преди срещата. 

Очаква се бразилецът да започне пълноценни тренировки от четвъртък. На фона на тези кадрови проблеми, силната форма на Пеняранда идва тъкмо навреме. Венецуелецът е като прероден през новата година, след като бе изпаднал в немилост пред Бруно Акрапович, който не бе доволен от себе-раздаването му и несериозния подход. 

Сега в заключителните две контроли с Ботев Вр и Локо Сф Адалберто вкара дебютните си два гола за ЦСКА - през есента не се разписа в 5 мача. Втори дефанзивен халф в събота ще бъде Тиаго. Връщането на португалеца по-назад обаче ще роди голямата въпросителна пред Акрапович - кого да пусне на позицията зад двамата нападатели.