Немислимото може да стане факт! От ЦСКА заговориха за обединение с ЦСКА 1948 заради последните драми на "Българска армия".

Собствениците на клуба от Борисовата градина Гриша Ганчев и Юлиан Инджов се оттеглят обидени и прекратяват финансирането. Голяма част от феновете се опитват да ги разубедят и показват всячески подкрепата си към Ганчев. Но изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков не изключи и обединяване с ЦСКА 1948.

В интервю за Евроком, той беше попитан следното: "Възможно ли е в основата на този отказ на г-н Ганчев и г-н Инджов да стои особен вид подклаждане на процес, който в крайна сметка да доведе до обединението на двата ЦСКА?".

Отговорът му беше: "Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време, в който той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-ти играч на терена, ще изпаднат в една патова ситуация какво трябва да правят. Така че вашият размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход, той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие.

Не е тайна, че след влизането в елита на ЦСКА 1948, искрите между двата отбора бяха многобройни. Преди началото на сезона фенове на "червените" от ""Армията" даже се срещнаха с финансовия благодетел на новака Цветомир Найденов, но двете страни така и не стигнаха до консенсус и парадоксът два отбора с името ЦСКА да играят в Първа лига стана факт.