Бившият треньор на ЦСКА, младежкия национален отбор и редица други, включително в Китай, Русия и Кипър, Александър Станков коментира турбулентните събития при "червените".

Специалистът обяви пред "Гонг", че евентуално оттегляне на Гриша Ганчев ще доведе до сътресения в клуба, но по негово мнение това няма да се случи и бизнесменът ще остане на "Армията".

"Много неприятна и неочаквана новина за целия български футбол, не само за "червените" фенове. Изненадани от нея останаха дори тези, които работят в клуба. Сигурен съм, че зад това решение стоят сериозни причини, а декларацията на феновете е само повод.

Ако Гриша Ганчев наистина се отдръпне, това ще доведе до сериозни сътресения, защото трудно ще се намери стабилен собственик в тези времена. Но аз като чета между редовете, оставам с чувството, че ще размисли и ще остане. Още повече, че той не е от хората, които си оставят каруцата в калта.

В тази връзка не разбирам декларацията на феновете, защото както каза Лъчо Танев, футболът е и бизнес. Отдавна се знаеше, че Али Соу ще бъде продаден - така става с всички добри футболисти у нас. Истината е, че беше невъзможно да бъде задържан, не само заради сериозната сума, която ЦСКА ще вземе. В Ростов футболистът ще получава 7-8 пъти повече, като в това число не влизат бонусите от участия, голове и асистенции. Как да го задържиш при такава оферта, а ако го направиш - как ще го мотивираш да продължи да играе на същото високо ниво?!

Голям шум се вдигна, но офертата е добра и за двете страни и ще помогне на клуба. Очаквано всичко това се отрази на играта на ЦСКА в мача срещу Черно море. Отборът спечели, но не беше убедителен.

Обяснимо е когато психиката ти е затормозена, да не показваш напълно качествата си. Още повече, че Черно море не е случаен отбор и го показа на "Армията". Заместникът на Али Соу - Кайседо донесе трите точки на ЦСКА, но е прибързано да му се дават оценки", сподели Александър Станков.