Допинг ченгета ще "душат" в Разград на дербито Лудогорец - ЦСКА- утре. По двама футболисти на "зелените" и "червените" ще бъдат подложени на проверка за забранени стимуланти след двубоя на "Хювефарма Арена", пише "Тема спорт".

По правилник само отборът домакин може да поиска допинг контрол за конкретен мач, но съществува и опцията Националният антидопингов център да посети дадена среща по свое усмотрение.

Очаква се от контролиращият орган да изпратят свои представители в Разград, предвид големия залог и обществения интерес към дербито. Те трябва да вземат проби от общо четирима играчи от двата тима.

Gol.bg припомня, че дербито започва в 15.00 часа. Преди него преднината на домакините пред "армейците" е едва 3 точки и очакванията са за много напрегнат сблъсък. 

Интересното е, че последните 7 дербита между двата отбора завършиха наравно, от които в 5 мача не паднаха и голове. В исторически план ЦСКА има само един успех в Разград в шампионатен двубой. Той е от есента на 2017 г., когато гостите печелят с 2:1. В останалите случаи домакините имат 9 победи, ремитата са 3.

Снимка: Lap.bg