Назначението на Валентин Железов за съдия на сблъсъка ЦСКА - Локо Пловдив предизвика реакция от страна на Георги Иванов-Гонзо. Спортният директор на черно-белите изрази изненада от този наряд. 

"На такова дерби при наличието на шестима международни рефери да се назначи Железов... Сигурно има качества като съдия, но при мач с такъв заряд считам, че не е готов. Кому е нужно преди двубоя да се нажежава обстановката. Не зная самото назначение дали е недоглеждане, или с умисъл", коментира Гонзо пред dsport.

Фенклубът на Локомотив пък организира първата по рода си виртуална екскурзия за двубоя с ЦСКА под надслов:

"Ще дойдем всички пак на Ариана". Тя е с цена 10 лева, като всеки закупил си я получава интересен пропуск, който изобразява боса на смърфовете Христо Крушарски с резачка в ръце, както и бившия наставник на тима Бруно Акрапович, който сочи емблема на Байерн Мюнхен. 

Както е известно, босненецът обяви при поемането си на ЦСКА, че това е все едно да откажеш покана от баварците. "Влакът потегля в 13:12 часа. Връщането е в 19:26 часа. Местата са ограничени, затова побързайте да си запазите такова до прозореца!", написаха черно-белите фенове.