Крилото на ЦСКА Георги Йомов е хванал окото на елитен руски клуб, пише "Тема спорт".

Представител на един от силните отбори в местната Висша лига е останал впечатлен от бързината на офанзивния футболист на ЦСКА и това, че действа на три поста - халф-бек, нападател и зад нападателя.

Бруно Акрапович го използва по няколко пъти на всяка една от тези позиции, като на последната от тях действаше през миналата седмица срещу Черно море за купата и Локо Пд за първенство.

Срещу моряците 23-годишният Йомов вкара на два пъти за успеха с 3:1.

Това бяха и първите му голове с червената фланелка след пауза от над 5 месеца - единственото му попадение за ЦСКА преди това бе срещу Б36 Торсхавн (3:1) в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Засега Георги не се е разписвал в шампионата, но въпреки това той е със статут на основен футболист, откакто Акрапович пое армейците.

Преди месец ЦСКА трансферира в Ростов Али Соу, а съвсем скоро може да осъществи нова сделка по посока Русия. Все пак за продажба на българския национал засега е твърде рано да се говори.

Йомов е юноша на Левски, като любопитното при него е, че е внук на синята легенда Тодор Барзов. През лятото крилото бе закупен от Славия, където изкара 5 сезона и спечели Купата на България през 2018-а, и много бързо се наложи в титулярния състав на червените.

До момента е изиграл 28 мача за ЦСКА - 17 в Първа лига, 1 за купата и е участвал във всички 10 двубоя в ЛЕ през есента.

Освен че е хванал окото на руски клуб, Йомов е в списъците и на няколко мениджъри, които работят на турския пазар.

Основният плюс на офанзивния футболист са неговата борбеност и агресията, когато пресира, както и скоростта му с топка в крака.

В същото време в ЦСКА вече имат набелязани играчи за предстоящите си селекционни ходове.

Сред тях фигурира името и на дефанзивен халф.