Бразилецът Жеферсон вероятно ще напусне ЦСКА през лятото.

Неговият договор с клуба изтича в края на юни и до момента двете страни не са преговаряли за удължаването му.

Жеферсон, който е викан в националния отбор на Бразилия, без да е записвал минути за „селесао“, лекува контузия в момента.

Левият защитник, който бе преквалифициран в халф, дойде в ЦСКА през зимата на 2018-а на мястото на продадения в САЩ Антон Недялков.

Неговият принос за отбора обаче е твърде спорен, тъй като много често страда от контузии и не може да помогне на „червените“.

От ЦСКА няма да настояват да задържат бразилеца, но е възможно да му предложат нов договор, за да го продадат през лятото.

Цената му не е висока, но клубът може да не е на загуба от него.

Междувременно „червените“ обмислят да предприемат инициатива за задържането на Адалберто Пеняранда и след края на сезона, научи „Мач Телеграф“.

Националът на Венецуела играе под наем на „Армията“ от Уотфорд и трябва да се върне в Англия през лятото.

ЦСКА обаче и най-вече треньорът Бруно Акрапович са впечатлени от промяната при Пеняранда, и ще се интересуват при какви условия могат да купят правата му.

Съществува и вариантът той да остане в София за нов период под наем, ако това устройва всички страни. Не така обаче стоят нещата с Джером Синклеър.

Миналият през Ливърпул футболист е изпробван на различни постове при „червените“ и игра като нападател, крило, а напоследък дори и като халф-бек.

Англичанинът обаче трябва да направи нещо забележително до лятото, за да преговаря ЦСКА и за него.